Musudan, a cărei rază de acţiune estimată este între 2.500 şi 4.000 de kilometri, „ar putea intra în serviciul operativ în orice moment al anului viitor, mult înainte decât era aşteptat", se arată într-un articol publicat pe această pagină web asociată universităţii Johns Hopkins şi specializată în probleme militare nord-coreene.

Testul eşuat de sâmbătă a fost a şaptea încercare a rachetei Musudan începând din aprilie, iar bilanţul indică cinci eşecuri şi două reuşite.

În acest sens, experţii de la 38 North opinează că regimul nord-coreean îşi va perfecţiona sistemele de lansare a acestei rachete şi va continua să facă teste până va elimina posibilitatea erorilor.

„Un proverb militar spune că amatorii exersează până le iese bine, în timp ce profesioniştii o fac până ce nu poate să iasă rău. Pentru moment, nord-coreenii au demonstrat că încă poate să iasă prost, dar exersează în continuare", a arătat sursa citată.

Ultima lansare a rachetei Musudan a fost condamnată luni de către Consiliul de Securitate al ONU, care a calificat-o ca o altă „gravă violare" a obligaţiilor internaţionale ale Phenianului şi a ameninţat Coreea de Nord cu noi sancţiuni.