În fragmentul dintr-un interviu prezentat vineri de NBC, Joe Biden a făcut o pauză, apoi a avut un zâmbet ironic când a fost întrebat despre motivul pentru care administraţia americană nu a luat încă nicio măsură oficială la o săptămână după ce responsabili americani au acuzat Moscova că încearcă să intervină în campania prezidenţială din Statele Unite.

"Îi trimitem un mesaj" preşedintelui rus, Vladimir Putin, a spus Joe Biden. "Avem capacitatea de a face acest lucru şi mesajul va fi trimis, iar el va şti şi va fi în funcţie de calendarul nostru şi în circumstanţele care vor avea cel mai mare impact", a adăugat vicepreşedintele SUA.

Întrebat dacă publicul va fi la curent, Joe Biden a răspuns laconic: "Sper că nu".

Săptămâna trecută, administraţia americană a acuzat Moscova de imixtiune în alegerile prezidenţiale din Statele Unite punând la cale o recentă campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane şi instituţii din SUA, inclusiv ale unor organizaţii politice americane.

"Aceste furturi şi dezvăluiri sunt făcute cu intenţia de imixtiune în procesul electoral din SUA", a subliniat cu fermitate conducerea Departamentului pentru Securitate Internă şi a Biroului Directorului pentru Informaţii Naţionale într-un comunicat comun dat publicităţii la 7 octombrie. "Credem, ţinând cont de amploarea şi sensibilitatea acestor eforturi, că numai cei mai înalţi responsabili din Rusia ar fi putut autoriza aceste activităţi", potrivit comunicatului.

Casa Albă a anunţat marţi că Washingtonul va da un răspuns "proporţional" acestei ingerinţe.

La sfârşitul lunii iulie, după o vastă scurgere de e-mailuri ale Partidului Democrat, responsabili ai acestei formaţiuni politice şi experţi în piraterie cibernetică au arătat cu degetul spre Rusia.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a calificat miercuri drept "flatante" acuzaţiile Washingtonului, dar a subliniat totodată că acestea sunt "ridicole", reaminteşte AFP.