Rămăşiţele pământeşti ale suveranului thailandez au fost coborâte de la etajul 16 al spitalului Siriraj şi amplasate de medici şi infirmiere într-o furgonetă, iar în fruntea cortegiului se afla abatele templului regal din Bowonniwet. Parcurgerea traseului între spital şi Palatul Regal a durat 22 de minute. 

Prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn a condus apoi procesiunea, urmărită de sute de mii de thailandezi, care încă de joi seara au ieşit pe străzi pentru a ocupa poziţii de-a lungul traseului. Majoritatea oamenilor erau îmbrăcaţi în negru şi aveau cu ei fotografii ale suveranului thailandez. 

Procesiunea s-a încheiat cu depunerea sicriului în Sala Tronului, unde Vajiralongkorn va conduce ceremonia de spălare a defunctului, prima dintr-o lungă serie de ritualuri funerare care se vor încheia cu incinerarea monarhului, la o dată care nu a fost stabilită deocamdată. Transportarea sicriului este cel mai important act al primei zile de doliu oficial decretat de Thailanda la moartea lui Bhumibol. 

Drapelele vor fi arborate în bernă pe toate clădirile oficiale timp de o lună, conform dispoziţiilor formulate de prim-ministrul thailandez Prayut Chan-ocha, care le-a cerut tuturor funcţionarilor să se îmbrace în negru pe întreaga perioadă a doliului, care va dura un an. 

Şeful Consiliului Privat Regal, Prem Tinsulanonda, a devenit regent după ce moştenitorul tronului a cerut joi un răgaz pentru a deplânge moartea tatălui său înainte de a fi proclamat succesor şi de a urca pe tron, a anunţat vicepreşedintele parlamentului, Pirasak Pochit.