Jaber al-Bakr a fost găsit spânzurat miercuri seară în celula sa dintr-o închisoare din Leipzig, la două zile după ce a fost arestat sub acuzaţia că a plănuit un atac cu bombă pe un aeroport german.

Avocatul apărării, Alexander Huebner, a spus că a fost informat că clientul său se afla sub o supraveghere constantă. Totuşi, tabloidul Bild a relatat că celula sirianului era doar verificată la anumite intervale de ceva mai puţin de o oră.

În declaraţii pentru postul de radio Deutschlandfunk, politicianul ecologist Konstantin von Notz a spus că acest act de sinucidere este un 'fiasco' al sistemului de justiţie din landul estic Saxonia.

Wolfgang Bosbach, din partea Uniunii Creştin Democrate a cancelarului Angela Merkel, a spus că moartea suspectului este o tragedie, adăugând că a fost pierdută astfel o importantă sursă de informaţii.

Întreaga anchetă a pus poliţia din Saxonia într-o situaţie dificilă, din moment ce Jaber al-Bakr a evitat să fie arestat în timpul unui raid asupra apartamentului său sâmbătă.

El a fost prins ulterior şi predat poliţiei de trei refugiaţi sirieni. Potrivit unor surse citate de DPA, al-Bakr i-a acuzat pe refugiaţi de complicitate la plănuirea atacului, însă veridicitatea afirmaţiei nu a fost dovedită.