Peste 20 de atacuri au lovit joi dimineaţă mai multe cartiere ale rebelilor în estul metropolei, la care s-a adăugat un avans al trupelor guvernamentale în nord-estul Alepului unde au ocupat coline în jurul sectoarelor controlate de insurgenţi, a precizat aceeaşi sursă.

Totodată, potrivit Reuters, cel puţin patru copii au fost ucişi joi în zona de vest a Alepului, aflată sub control guvernamental, în momentul în care mai multe obuze au căzut în apropierea unei şcoli. Agenţia siriană de stat SANA a relatat că şcoala, situată în zona Al-Suleimaniya, a fost vizată în ceea ce a descris drept 'un atac terorist'.

Forţele preşedintelui Bashar al-Assad au lansat la 22 septembrie o ofensivă pentru a prelua din nou în totalitate controlul asupra oraşului Alep, fostă capitală economică a ţării, divizată din 2012 între cartierele rebelilor şi cele pro-regim.

Operaţiunea este susţinută de aviaţia Rusiei, care şi-a intensificat atacurile la începutul săptămânii.

Şapte copii se numără printre cei 56 de civili ucişi marţi în cartierele rebelilor, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Alţi 15 civili au murit miercuri.

„Bilanţul a crescut, deoarece numeroase persoane au murit din cauza rănilor, în timp ce alte cadavre se află în continuare sunt dărâmături", a spus el.

Bombardamentele rebelilor asupra cartierelor guvernamentale au dus de asemenea la moartea a opt civili marţi şi miercuri, a adăugat OSDO.