Marele muzician Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) s-a născut în Duluth, Minnesota, SUA, la 24 mai 1941. A crescut în Hibbing, Minnesota, de la vârsta de 6 ani. A învăţat să cânte la chitară şi muzicuţă, punând bazele unei trupe rock&roll numită Golden Chords, în perioada în care se afla în liceu, pe care l-a absolvit în 1959, după care a început să studieze arta la University of Minnesota din Minneapolis.

Anul trecut, premiul Nobel pentru literatură a fost atribuit scriitoarei bieloruse Svetlana Aleksievici „pentru scrierile ei polifonice, memorial al suferinţei şi curajului în epoca noastră”, potrivit motivaţiei prezentate de Comitetul Nobel. 

Sezonul premiilor Nobel din 2016 a debutat pe 3 octombrie.

Fiecare laureat Nobel primeşte o diplomă, o medalie din aur şi un cec în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 832.000 de euro). 

Ceremoniile oficiale de înmânare a premiilor Nobel vor avea loc la Stockholm şi Oslo pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului acestor distincţii, industriaşul şi filantropul suedez Alfred Nobel (21 octombrie 1833 – 10 decembrie 1896).