Se aşteaptă ca Nicole să ajungă în Bermude miercuri seara şi să depăşească regiunea joi dimineaţa. Oamenii de ştiinţă de la NHC, cu sediul în Miami, prognozează o „intensificare suplimentară” a furtunii în următoarele ore, ajungând să aibă o forţă deosebită miercuri seara, cu vânturi de 178 km/h. Nicole poate provoca ploi abundente şi valuri periculoase.

În acest context, Agenţia spaţială americană NASA a decis să amâne lansarea unei misiuni de aprovizionare spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de teamă că furtuna tropicală Nicole formată în Oceanul Atlantic ar putea lovi o parte importantă a infrastructurii organizaţiei din Bermude.

Nava spaţială orbitală ATK Cygnus, folosită pentru a transporta materiale şi provizii pe ISS, avea lansarea programată pentru joi, dar a fost amânată pentru duminică seara cel mai devreme.

Deşi lansarea va avea loc în statul american Virginia, o staţie de urmărire aflată pe Insulele Bermude oferă un sprijin crucial pentru misiune. „Staţia de urmărire din Bermude oferă sprijin în urmărirea, telemetria şi încheierea zborului”, a explicat NASA într-un comunicat.

Sâmbătă, agenţia spaţială americană a difuzat imagini ale Centrului său spaţial Kennedy din Florida, după trecerea uraganului Matthew, precizând că prejudiciile cauzate de acesta au fost relativ minore.

În acest sezon de uragane atlantice s-au format 14 furtuni tropicale, dintre care şase au devenit uragane (Alex, Earl, Gaston, Hermine, Mathew şi Nicole).