„Nu poţi merge în ambele sensuri. Nu poţi denunţa în mod repetat ceea ce afirmă cineva şi apoi să spui că îl sprijini în continuare pentru a fi cel mai puternic om de pe planetă”, a declarat Obama la un miting electoral în Carolina de Nord.

Într-o înregistrare video din 2005 candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, se laudă că a pipăit multe femei în zone intime. El şi-a cerut apoi scuze şi a spus că a fost mai curând vorba de o „discuţie de vestiar”.

Acest scandal a adâncit ruptura din interiorul partidului său la mai puţin de o lună înaintea alegerilor, zeci de înalţi responsabili republicani retrăgându-şi sprijinul pentru Trump.

„Nu trebuie să fii soţ sau tată ca atunci când auzi ceea ce am auzit cu doar câteva zile în urmă să spui că nu este bine. Trebuie să fii doar un om decent pentru a putea spune că nu este bine”, a adăugat Obama.

„Şi dacă te enervează aşa ceva, atunci spui că respectiva persoană nu este cea pe care o vrei să reprezinte Statele Unite ale Americii. Poţi să faci ceva în legătură cu aceasta, Carolina de Nord!”, a insistat Obama, cerând mulţimii să voteze pentru candidatul democrat Hillary Clinton.