Treizeci şi unu de palestinieni care au vrut să participe duminică după-amiază la celebrări în memoria autorului atentatului, precum şi membri ai familiei sale au fost arestaţi în Ierusalimul de Est, a declarat ministrul securităţii interne Gilad Erdan la radioul militar.

Alţi 15 palestinieni au fost arestaţi după ce au aruncat cu pietre şi sticle incendiare în forţele de ordine în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată şi ocupată de Israel, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Luba Samri.

Aceste arestări urmează după atentatul în care Misbah Abu Sbeih, un palestinian din Ierusalimul de Est în vârstă de 39 de ani, a deschis focul în trei zone din Ierusalim, provocând moartea lui Levana Melihi, o pensionară de 60 de ani, Zossef Kirma, un poliţist de 29 de ani, şi făcând cinci răniţi. Misbah Abu Sbeih, ucis de poliţie, era înarmat cu o puşcă de asalt M16 a armatei israeliene, au anunţat mass-media israeliene.

Autorităţile israeliene se tem de o reizbucnire a violenţelor, odată cu apropierea marilor sărbători evreieşti Yom Kippur, începând de marţi, şi Sukkot, la începutul săptămânii viitoare. Aceste sărbători au fost în 2015 o perioadă de tensiuni puternice care au precedat un val de violenţe care a durat mai multe luni.