Plângerea, care a fost depusă la un tribunal federal pentru Districtul de Nord al Alabamei, susţine că Administraţia Obama nu le-a furnizat oficialilor statului informaţii suficiente despre refugiaţii care ar urma să fie trimişi în Alabama.

Bentley s-a decis să interzică instalarea de refugiaţi sirieni în Alabama după atacurile din 13 noiembrie 2015 de la Paris, revendicate de către gruparea Statul Islamic.

Potrivit lui Bentley, Casa Albă nu a răspuns la trei scrisori în care erau solicitate informaţii despre refugiaţii plasaţi în Alabama în baza unui document din 1980, intitulat „U.S. Refugee Act”.

„Procesul şi modul în care Administraţia Obama şi guvernul federal aplică Programul privind primirea de refugiaţi exclude în mod flagrant statele”, a declarat Bentley într-un comunicat.

Procesul, la care sunt citaţi şefii multor agenţii federale, îi cere tribunalului să decidă dacă guvernul poate dezvălui informaţii despre fiecare refugiat, inclusiv istoricul lui medical, şi să dovedească faptul că el nu reprezintă un risc de securitate.