Mircea Băsescu, spune că nu se aştepta să fie condamnat la închisoare pentru că se consideră nevinovat, el susţinând că va ataca cu apel decizia Tribunalului Constanţa.

Magistraţii au mai dispus în cazul celor doi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Totodată, Tribunalul Constanţa a menţinut sechestrul instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu şi ale lui Marian Căpăţână, precum şi măsura controlului judiciar pentru cei doi.

De asemenea, cei doi au fost obligaţi să achite cheltuieli de judecată de 3.000 de roni, iar instanţa a mai decis confiscarea sumei de 265.000 de euro de la aceştia.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.