Tribunalul a fost mai puţin sever decât parchetul, care a cerut o pedeapsă de şapte ani în cazul primului dintre cei doi suspecţi, Zakaria Chadili, de 28 de ani, care a petrecut şase luni în Siria în 2014, alăturându-se unui grup afiliat Al-Qaida.

Preşedintele completului a afirmat, după ce a anunţat pedeapsa de şase ani, că doreşte să concilieze „măsurile de reprimare necesare” pentru grupurile de rău-făcători care se asociază în vederea comiterii de acte teroriste şi „dorinţa de reinserţie” exprimată de acuzat.

Avocatul Martin Pradel a afirmat că tribunalul „a înţeles distanţarea” lui Zakaria Chadili faţă de acţiunile lui trecute şi i-a dat o şansă de reintegrare.
În cel de-al doilea caz, preşedintele completului a urmat recomandarea procurorului care a cerut o condamnare de zece ani pentru Ziyeid Souied, de 22 de ani, judecat în absenţă.

Dacă cei doi francezi au plecat în acelaşi moment în Siria, la începutul anului 2014, Ziyeid Souied nu a revenit în ţară şi a depus un jurământ de credinţă faţă de Statul Islamic. Potrivit ultimelor informaţii, el activa în „poliţia” grupării jihadiste şi participa la recrutarea de jihadişti străini.