Potrivit site-ul Ambasadei Ucrainei în SUA, pe 6 ianuarie, Ambasada a găzduit o întâlnire a reprezentanţilor misiunii diplomatice cu Kate Irvin, şefa biroului din Washington al Coca-Cola , „în care ea şi-a cerut scuze oficial pentru neînţelegerea care a apărut în legătură cu publicarea hărţii Rusiei cu Crimeea”.

De asemenea, Irvin a înmânat o scrisoare semnată de Clyde Tuggle, Senior Vicepreşedinte al Coca-Cola, adresată Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite ale Americii cu scuze pentru publicarea menţionată, precizând că acest conţinut „a fost elaborat de către o agenţie independentă fără ştirea şi consimţământul Coca-Cola, dar pentru care compania îşi asumă întreaga responsabilitate”.

Harta scandaloasă care a înfuriat Ucraina a fost postată în ajunul Anului Nou în reţeaua socială „VKontakte”. Iniţial, banner-ul publicitar conţinea harta Rusiei fără Crimeea, dar şi fără Insulele Kurile şi regiunea Kaliningrad, fapt care a înfuriat utilizatorii ruşi.

Mai târziu, compania şi-a cerut scuze pentru incident şi a „reparat” harta. Noua versiune arată şi Crimeea ca parte a Rusiei, fapt care, la rândul său, a provocat indignarea utilizatorilor din Ucraina.

În seara zilei de 5 ianuarie, ambele hărţi scandaloase au fost eliminate. Reprezentanţa ucraineană a Coca-Cola a numit publicarea pe reţeaua socială o „neînţelegere” şi şi-a cerut scuze, subliniind că societatea nu sprijină mişcări politice şi partide.