„Vom încerca în faţa instanţelor internaţionale să restabilim drepturilw tuturor celor care au fost afectaţi (de sancţiunile Rusiei)”, a afirmat oficialul turc.

Potrivit ziarului turc Daily Sabah, în urma sancţiunilor aplicate de Rusia, mediul de afaceri turc a înregistrat pierderi substanţiale, în special în sectorul produselor alimentare şi cel turistic.

Anterior, ministrul-adjunct rus al Economiei, Aleksei Lihaciov, a indicat că schimburile comerciale dintre Rusia şi Turcia nu vor depăşi 18-19 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

Rusia a introdus o serie de sancţiuni împotriva Turciei după ce aviaţia turcă a doborât pe 24 noiembrie un avion militar rus la frontiera cu Siria. Printre măsurile luate de Moscova se numără interdicţia importurilor de fructe şi legume din Turcia, restricţii la zborurile charter din Rusia spre Turcia, suspendarea vânzării de pachete turistice în Turcia de către agenţiile de turism din Rusia, precum şi interzicerea angajării persoanelor de naţionalitate turcă de către firmele din Rusia începând cu 1 ianuarie 2016.