Confruntările care au avut loc între membrii pazei de la terminal şi jihadişti s-au soldat cu moartea a doi paznici şi a 10 atacatori, a declarat Omar al-Hassi, purtătorul de cuvânt al Petroleum Guards Force din Libia.

Un oficial militar loial guvernului libian recunoscut pe plan internaţional, cu sediul în Tobuk, în estul îndepărtat al ţării, a afirmat că forţele aeriene au intervenit şi atacul a fost respins.

Statul Islamic, prezent îndeosebi în Siria şi Irak, controlează o zonă de pe litoralul libian al Mării Mediterane concentrată în jurul oraşelor Sirte şi Nofaliya, la vest de Sidra.
Prezenţa crescândă a Statului Islamic a imprimat urgenţă eforturilor internaţionale pentru medierea unui acord de pace între guvernul de la Tobruk şi administraţia rivală, de orientare islamistă, care controlează capitala Tripoli.

Politicieni libieni au semnat în decembrie un acord mediat de ONU pentru instalarea unui guvern de uniune naţională, dar figuri influente, atât din Tobruk cât şi din Tripoli, sunt împotriva acordului.