Seismul a avut loc la ora locală 4.35 (1.05, ora Moldovei), la aproximativ 29 kilometri vest de Imphal, capitala statului Manipur, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

„Cinci decese au fost raportate la Imphal şi în zona oraşului, cauzate de căderea molozului. Din fericire, doar patru răniţi au fost raportaţi în zona epicentrului”, a anunţat J Suresh Babu, un oficial de rang înalt de la nivelul statului.

Seismul a fost resimţit în întreaga regiune, inclusiv în ţările vecine Myanmar, Bangladesh şi Bhutan.

În Bangladesh o persoană a fost omorâtă într-o busculadă, în timp ce locuitorii unui bloc se grăbeau să iasă afară, speriaţi de cutremur, a anunţat poliţia.

La Imphal, un oraş cu o populaţie de 270.000 de oameni, locuitorii au fost treziţi din somn de cutremur şi şi-au părăsit casele în fugă, cuprinşi de panică.

Porţiuni de ziduri, scări şi acoperişuri ale unor clădiri s-au surpat în timpul cutremurului, au anunţat echipaje de poliţie din oraş.

Potrivit Departamentului indian pentru Meteorologie, epicentrul seismului a fost localizat în regiunea Tamenglong, la adâncimea de 17 kilometri.

Două clădiri aflate în construcţie s-au prăbuşit la Imphal, dar nu se afla nimeni înăuntru la momentul respectiv. Unele drumuri şi poduri din regiune au fost avariate.

Echipe din cadrul Forţei naţionale indiene pentru intervenţie în caz de dezastre au fost trimise în zonele afectate, a anunţat Biroul premierului Narendra Modi.

Oficiali de la nivelul statului Manipur au declarat că impactul cutremurului nu era atât de puternic pe cât se credea iniţial.

„Este foarte surprinzător şi am avut noroc că (numărul) victimelor şi pagubele raportate sunt reduse. Cele mai multe dintre structurile de aici sunt clădiri joase, iar zona epicentrului este, de asemenea, slab populată", a declarat un oficial în domeniul intervenţiei.

Nord-estul Indiei este una dintre regiunile cele mai afectate de cutremure din lume. În aprilie, un cutremur puternic a afectat Nepalul, India, China şi Bangladeshul, soldat cu aproximativ 9.000 de morţi.