Noile prevederi din regulamentul disciplinar, în vigoare de la 1 ianuarie, îi ameninţă cu excluderea din partid pe membrii care organizează' activităţi superstiţioase, şi cu avertisment pe cei care se limitează să participe la acestea.

Practicarea unor „superstiţii feudale” precum divinaţia sau feng-shui devine astfel o încălcare explicită a disciplinei de partid.
Noile prevederi sunt mai drastice decât versiunea anterioară a regulamentului, datând din 2003, în care „superstiţiile feudale” erau incluse într-o categorie mai generală de activităţi „care perturbă productivitatea, munca sau ordinea publică”.

Pentru un funcţionar de partid, a nu mai crede în marxism-leninism, ci în feng-shui, reflectă lipsa sa de credinţă şi problemele legate de valori, a explicat Zhuang Deshui, director adjunct al Centrului de cercetări privind integritatea guvernamentală, de la Universitatea din Beijing, citat de agenţia Xinhua.

Mai mulţi responsabili de rang înalt ai Partidului Comunist au fost acuzaţi în ultimii ani de participare la practici superstiţioase. Printre ei, Zhou Yongkang, fost şef al securităţi chineze şi cel înalt responsabil căzut în dizgraţie pentru corupţie, care îi ceruse sfaturi lui Cao Yongzheng, clarvăzător şi maestru de qigong (o formă de gimnastică tradiţională chineză).