Conform sondajului publicat de cotidianul Bild am Sonntag, doar 34% dintre persoanele chestionate au afirmat că au o opinie favorabilă faţă de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel şi partenerul său Uniunea Creştin-Socială (CSU), în scădere cu două procente.

Partidul Social Democrat — care face parte din coaliţia la guvernare — a scăzut cu un procent în intenţiile de vot, ajungând la 24%, conform sondajului realizat în perioada 21—27 ianuarie în rândul a 1.638 de persoane.

Pe de altă parte, partidul antiimigraţie Alternativă pentru Germania (AfD), care a stârnit un scandal sâmbătă după ce a sugerat că responsabilii de securitate de la frontieră ar trebui să tragă asupra migranţilor care încearcă să intre în ţară ilegal, a atins un record de 12% din intenţiile de vot, în creştere cu două procente faţă de precedentul sondaj publicat duminca trecută.

Germania, care a primit 1,1 milioane de solicitanţi de azil în 2015, se confruntă cu o creştere a îngrijorărilor populaţiei legate de capacitatea sa de absorbţie a fluxului migratoriu masiv.

Politica Angelei Merkel în problema migranţilor este din ce în ce mai puţin acceptată în ţara sa: 40% dintre germani, potrivit unui sondaj publicat vineri de revista Focus, consideră că ar trebui să renunţe la funcţie din cauza politicii sale de primire a refugiaţilor, chiar dacă ea a anunţat recent o serie de restricţii privind imigraţia.