Sâmbătă dimineaţă, barca transportând patruzeci de refugiaţi şi care plecase din Turcia s-a scufundat lângă malurile abrupte ale Insulei Agathonissi. Pescari locali au alertat paza de coastă care a trimis acolo nava unei fundaţii pentru a salva oameni în primejdie, cu sediul în Malta, notează agerpres.ro.

38 de refugiaţi au reuşit să urce stâncile, în timp ce pescarii au reperat copilul înecat şi o femeie care a căzut în mare.

Morţii şi răniţii au fost transportaţi la Pythagorio, port al Insulei Samos. Zece migranţi au fost spitalizaţi pentru hipotermie.

„Astăzi, am găsit cea mai tânără victimă a crizei imigranţilor. Este o reamintire tragică a miilor de persoane care au murit în timp ce încercau să ajungă la siguranţă în condiţii dure”, a declarat fondatorul fundaţiei MOAS, cu sediul în Malta, americanul Christopher Catrambone.

ONG-ul MOAS (Migrant Offshore Aid Station) şi-a lansat misiunea în Marea Egee în decembrie între Turcia şi Grecia, în colaborare cu paza de coastă greacă, alte ONG-uri, pescari şi voluntari.