Un bărbat, identificat de poliţie ca Nashaat Melhem, a deschis focul vineri într-un bar de pe o stradă foarte frecventată la Tel Aviv, omorând două persoane şi rănind alte şase, înainte de a fugi.

În noaptea de sâmbătă, el era căutat încă activ de poliţie, adaugă agerpres.ro.

Acest atac armat a avut loc în timp ce atacurile împotriva israelienilor sunt aproape zilnice şi deşi poliţia a declarat că este foarte probabil să fi fost un atac terorist, Netanyahu nu l-a calificat ca atare, notează France Presse.

„O crimă mişelească a avut loc aici ieri, de o cruzime de neînţeles”, a spus el, aprinzând o lumânare în faţa barului.

Consiliul local din Arara, satul de origine al agresorului în nordul Israelului, a condamnat atacul armat, ca şi şeful listei comune ce include principalele partide arabe din parlament.

„Apreciez condamnarea acestei crime de către sectorul arab. Mă aştept ca toţi deputaţii arabi, fără excepţie, să condamne crima”, a adăugat Benjamin Netanyahu.

El a recunoscut existenţa de enclave (israeliene) unde legea nu este pusă în aplicare şi domnesc provocarea islamistă, criminalitatea şi armele ilegale, lansate în mod regulat asupra unor evenimente, cum ar fi nunţile.

Ministrul, în funcţie din 2009, a anunţat că a stabilit un plan de a creşte radical măsurile represive în sectorul arab.

„Nu putem spune sunt israelian în drepturi şi palestinian la datorie. Oricine vrea să fie israelian trebuie sa fie în ambele sensuri, iar prima obligaţie este să se supună legilor acestei ţări”, a subliniat el.