Trump a fost candidatul al cărui nume a fost căutat cel mai mult pe Google în timpul dezbaterii, potrivit datelor furnizate de motorul de căutare, care a co-sponsorizat evenimentul împreună cu Fox News.

Mai populari pe Google au devenit şi senatorul Ted Cruz din Texas, senatorul Marco Rubio din Florida, chirurgul în retragere Ben Carson şi fostul guvernator de Florida Jeb Bush.

Donald Trump a dominat şi postările de pe Twitter în timpul dezbaterii, potrivit Brandwatch, o companie de monitorizare a social media.
Miliardarul a avut parte de circa 130.000 de menţionări pe Twitter în timpul dezbaterii, cu circa 40.000 mai puţin decât la precedenta dezbatere, la care a participat.

În total, Trump a deţinut 36% din traficul pe Twitter în timpul dezbaterii de joi seară, potrivit Brandwatch.

Trump — care a boicotat dezbaterea după ce canalul Fox News a refuzat să o înlocuiască pe jurnalista Megyn Kelly, cu care magnatul se află în conflict, ca moderatoare — a găzduit propriul său eveniment în Des Moines, o strângere de fonduri pentru veterani, iar acest lucru a trezit ecouri pozitive pe social media.

La puţin timp după ce a început evenimentul său de la universitatea Drake de joi seară, un grup de protestatari a început să scandeze zgomotos. „Îmi plac protestatarii într-o mare arenă pentru că atunci camerele rămân în permanenţă pe faţa mea”, a răspuns Trump, ceea ce i-a adus comentarii pozitive pe social media.

„O noapte incredibilă în Iowa împreună cu minunaţii noştri veterani!”, a postat pe Twitter Donald Trump. „Am strâns şase milioane de dolari în timp ce politicienii au vorbit”, a adăugat el.

În cadrul dezbaterii republicane, Ted Cruz l-a atacat încă din primele sale declaraţii pe Trump, ironizând înclinaţia magnatului de a-i critica fără măsură pe ceilalţi.

„Eu sunt un maniac, iar toţi ceilalţi de pe scenă sunt proşti, graşi şi urâţi. Şi tu, Ben Carson, eşti un chirurg oribil”, a spus Cruz. „Acum că am eliminat partea de Trump din dezbatere, să le arătăm persoanelor din această ţară de ce fiecare dintre noi crede că poate fi cel mai bun comandant şef”, a adăugat senatorul de Texas.

Această glumă a lui Cruz a devenit momentul cel mai comentat pe Twitter din prima jumătate a dezbaterii, notează Reuters.

Chiar absent de la dezbatere, Trump a fost omniprezent în schimburile de replici şi chiar a făcut obiectul primei întrebări, referitoare la decizia 'elefantului care nu este în cameră' de a boicota dezbaterea cu doar patru zile înainte de primele alegeri primare din statul Iowa.

Jeb Bush, fostul guvernator de Florida, a vorbit şi el despre Donald Trump când a luat prima dată cuvântul, afirmând că magnatul îi lipseşte. ,,Era ca un urs de pluş pentru mine. Am avut mereu o relaţie de afecţiune în timpul acestor dezbateri, între ele şi pe Twitter. Mi-ar fi plăcut să fie aici", a spus Jeb Bush zâmbind.

Dezbaterea a trecut apoi la discuţii privind chestiuni mai substanţiale, chestiuni ca afacerile externe, securitatea naţională, imigraţia şi asistenţa medicală fiind cele mai discutate pe Twitter de telespectatori.