„Frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie închise imediat, în contextul actualei crize a imigraţiei”, a declarat Boiko Borisov, potrivit site-ului Novinite.com, după întrevederea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat în vbizită la Sofia.

Potrivit Mediafax, Borisov a notat că liderii Uniunii Europene nu au ajuns încă la o soluţie definitivă privind gestionarea crizei imigraţiei, exprimând speranţa că problemele vor fi rezolvate cu ocazia viitorului summit european.

„Europa nu mai poate suporta criza refugiaţilor”, a subliniat şeful Guvernului bulgar.

„Situaţia securităţii în cadrul Uniunii Europoene s-a schimbat. Până acum, Europa a considerat imigraţia o problemă economică şi culturală, dar, pe fondul terorismului şi deteriorării securităţii, acum este o problemă de securitate”, a declarat Viktor Orban, citat de MTI.

„Cetăţenii europeni, în special femeile şi oamenii lipsiţi de protecţie, sunt în pericol, iar acest lucru este inacceptabil”, a subliniat Orban.

„Este nedrept că Uniunea Europeană aplică standarde duble şi că nu acceptă admiterea Bulgariei în Schengen. Bulgaria este statul nonmembru Schengen care a gestionat cel mai bine criza refugiaţilor. Dacă Europa ar fi corectă faţă de sine însăşi, ar trebui să admită Bulgaria în Schengen.

Sigur, dacă o ţară va accepta să adere la o instituţie pe moarte este deja o altă problemă”, a apreciat liderul de dreapta de la Budapesta.