Cele mai multe dintre tiruri au fost lansate la periferia oraşului Doneţk, capitala regiunii cu acelaşi nume, fief al rebelilor, unde se află cartierul general al trupelor ucrainene desfăşurate în zona de conflict.

„Au fost supuse tirurilor cu arme de calibru mic, cu mitraliere grele şi lansatoare de grenade poziţii ucrainene din localităţile Opîtnoe, Peski, Andreevka şi de lângă mina Butovka”, a indicat armata ucraineană, adăugând că nu dispune de informaţii despre eventuale victime în rândurile sale în urma acestor atacuri.

În apropiere de satul Mariinka, situat la aproximativ 10 de kilometri est de Doneţk, separatiştii au folosit artileria împotriva trupelor ucrainene, dar acestea nu au deschis focul în replică.

De asemenea, în regiunea Lugansk, un alt bastion al insurgenţilor proruşi înarmaţi, circa 20.000 de rebeli au deschis focul asupra poziţiilor ucrainene cu arme de calibru diferit în special în zona Trehizbenka, potrivit aceluiaşi comunicat.

Conform celor mai recente cifre ale ONU, mai mult de 9.000 de oameni au fost ucişi în cele douăzeci de luni de când a început conflictul din estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko declarase săptămâna trecută că din acest an Ucraina îşi va restabili suveranitatea asupra teritoriului controlat de separatiştii proruşi.