Omul de afaceri, în sondaje cot la cot cu senatorul de Texas Ted Cruz în Iowa, a evocat iniţial ideea în timpul unei întâlniri marţi cu susţinătorii săi în acest stat din centrul Statelor Unite.

„El nu va participa la dezbaterea Fox News şi va organiza în schimb un eveniment în Iowa pentru a strânge fonduri pentru foşti combatanţi”, a anunţat marţi seară echipa sa de campanie într-un comunicat, adăugând că pentru aceasta este nevoie de curaj.

În cauză: prezenţa ca moderatoare a lui Megyn Kelly, jurnalistă la canalul Fox News ce va difuza dezbaterea joi seară şi pe care magnatul imobiliar o acuză de lipsă de neutralitate.

„Nu cred că mă poate trata în mod echitabil. Şi nu sunt cel mai mare fan al ei”, a declarat Donald Trump la CNN. Miliardarul i-a reproşat deja jurnalistei, moderatoare în timpul primei dezbateri republicane din august, că îi punea întrebări agresive.

Potenţiala absenţă a lui Donald Trump ar oferi principalilor săi concurenţi în cursa pentru nominalizare, mai ales Ted Cruz sau senatorul de Florida Marco Rubio, o ultimă şansă de a convinge alegătorii din Iowa, stat ce marchează în mod tradiţional începutul unui drum lung spre desemnarea preşedintelui SUA.