„Vladimir Vladimirovici (Putin) şi Ludmila Aleksandrovna sunt divorţaţi şi, din acest motiv, nu sunt în măsură să spun nimic despre Ludmila Aleksandrovna şi viaţa sa privată", a declarat ziariştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Săptămânalul rus Sobesednik a afirmat, săptămâna trecută, că fosta soţie a lui Putin, Ludmila, în vârstă de 58 de ani, s-a recăsătorit cu un om de afaceri, Artur Otceretnîi, de 37 de ani. „Ca urmare a acestui anunţ, blogosfera rusă sugerează că ar trebui, poate, să ne aşteptăm la noi veşti despre căsătoria lui Putin", a comentat marţi postul public TV Rossia 24, citat de Agerpres.

În aprilie 2013, Vladimir Putin, tată a două fete şi foarte discret în privinţa vieţii sale private, a anunţat public despărţirea de soţia sa după 30 de ani de căsnicie. De atunci, ruşii se întreabă dacă el a găsit o nouă dragoste. Şeful statului a dezminţit public în trecut că ar avea o legătură cu o fostă sportivă rusă, despre care scrisese un cotidian de mare tiraj din Rusia.

La conferinţa de presă anuală din 2014, Putin a promis că se va recăsători după ce fosta lui soţie îşi va găsi alt soţ. „Va trebui să se căsătorească mai întâi fosta mea soţie, Ludmila Aleksandrovna, şi apoi mă voi putea gândi la mine", a declarat el, părând că glumeşte.