VIDEO

Un bărbat din Indonezia a creat un braţ robotizat din metale reciclate

Un bărbat din Indonezia a creat un braţ robotizat din metale reciclate
Sursa: jurnal.md Foto: descopera.ro 25.01.2016 22:25
Un bărbat din Indonezia a devenit vedetă în comunitatea sa. Asta după ce a creat un braţ robotizat din metale reciclate. Iron Man, aşa cum i se spune acum, a realizat invenţia ca să-şi poată folosi braţul stâng, paralizat de jumătate de an, după un atac cerebral. 
 
Pentru că nu mai era apt să lucreze în atelierul său de sudură, bărbatul a început să construiască braţe robotizate din ceea ce avea la îndemână. Iar asta fără să aibă cunoştinţe ştiinţifice.
 
„Nu este un aparat complicat, ci se bazează mai mult pe gândire. Majoritatea oamenilor posedă multe poveşti. Asta este şi cheia pentru a face ca braţul bionic să funcţioneze. Dacă eşti capabil să spui poveşti, beculeţele LED se vor aprinde automat, iar o dorinţă se va folosi de puterea creată de valurile din creier”, susţine Wayan Sumardana, bărbatul care a creat braţul bionic.
 
„Sper că invenţia mea va motiva şi alte persoane care au suferit accidente vasculare cerebrale sau sunt paralizate ca şi mine. Unii nici nu pot merge. Sper că ei vor găsi puterea să trăiască, deoarece viaţa este grea, iar să renunţi este uşor”, a mai adăugat el.
 
Potrivit presei locale, cazul bărbatului a ajuns la urechile guvernatorului din Bali. Emoţionat de poveste, oficialul i-a donat 3.600 de dolari, pentru ca să-şi poată continua tratamentul. 

 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP