Poliţia a afirmat că înregistrarea video, în care se crede că apar membri ai grupului militant Katibah Nusantara vorbind în numele SI, este importantă deoarece este prima realizată de Statul Islamic în Malaezia.

„Această ameninţare este foarte reală şi guvernul meu o ia foarte în serios”, a declarat Najib în cadrul unei conferinţe privind extremismul. „Acesta este o provocare cu care se confruntă întreaga lume. Suntem departe de a fi imuni la acest pericol în Malaezia”, a mai spus el.

Poliţia a anunţat duminică că a arestat şapte membri ai unei celule SI care plănuiau să comită atacuri în întreaga ţară. Presupuşii militanţi aveau asupra lor gloanţe, cărţi despre jihad, steaguri ale SI şi înregistrări video de propagandă, informează Reuters şi DPA.

În urmă cu zece zile, autorităţile malaeziene au arestat un militant suspectat că ar fi planificat un atac sinucigaş în Kuala Lumpur.

Înregistrarea video apărută on-line avertizează Malaezia în legătură cu represiunea asupra susţinătorilor SI.

Ayob Khan Mydin Pitchay, directorul unităţii poliţiei de combatere a terorismului, a declarat că înregistrarea video sugerează faptul că militanţii SI din ţară devin din ce în ce mai organizaţi.