Cele 12 persoane au fost ucise în cursul unui schimb de focuri între paza de frontieră şi un grup de 36 de persoane venite din Siria, printre care unele înarmate, şi care au încercat să treacă graniţa iordaniană, a informat un oficial din cadrul Comandamentului general al forţelor armate. 

Potrivit acestui responsabil, citat de site-ul Comandamentului general al forţelor armate, un număr neprecizat de persoane au fost rănite în aceste ciocniri, iar altele au luat-o la fugă şi s-au întors pe teritoriul Siriei. 

Peste două milioane de pastile de droguri au fost confiscate de poliţia de frontieră, potrivit aceleiaşi surse. 

Iordania îşi exprimă constant temerea că în valul de refugiaţi se află şi jihadişti pentru a-şi justifica restricţiile în primirea refugiaţilor sirieni aflaţi la graniţa sa, al căror număr îl estimează la aproape 16.000. 

Regatul haşemit autorizează trecerea zilnică a câtorva zeci de sirieni şi impune un control de identitate strict. 

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (HCR), Iordania găzduieşte în prezent peste 600.000 de sirieni din totalul de patru milioane care au fugit din ţara lor din cauza războiului izbucnit în 2011. Guvernul de la Amman susţine, la rândul său, că numărul sirienilor refugiaţi pe teritoriul său se ridică la 1,4 milioane.