De asemenea, şeful executivului de la Bucureşti a afirmat că Guvernul pe care îl conduce va valorifica ideea unirii. 

„În fiecare an venim pe 24 ianuarie la Iaşi, pentru a evoca primul pas important în devenirea României moderne. Ideea sub care se desfăşoară această sărbătoare este unirea, o idee nobilă atunci, utilă şi generoasă şi acum. Unirea a făcut ca Principatele Române de acum 157 de ani să prindă forţă în jurul unui proiect de ţară. La un proiect de ţară, pe alte coordonate, pornind de la alte premise, lucrăm şi acum. Guvernul pe care îl conduc îşi propune să valorifice generoasa idee a Unirii, în jurul unor principii generale şi obiective larg împărtăşite”, a menţionat premierul Cioloş. 

Prim-ministrul Cioloş a mai spus: „Am învăţat din lecţia istoriei că atunci când reuşim să găsim obiective comune şi să lucrăm în spiritul valorilor, putem să fim un stat demn şi sigur pe sine.”

Dacian Cioloş participă duminică, la Iaşi, la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor. 

Câteva mii de cetăţeni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a asista la spectacolul folcloric, la parada militară sau pentru a se prinde în Hora Unirii. Oficialităţile au ţinut discursuri şi au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.