„Racheta a provocat pagube uşoare unor clădiri situate în apropiere de locul exploziei şi a rănit două persoane, a căror viaţă nu este însă în pericol, ele fiind internate în spitalul din Kilis”, a declarat guvernatorul Suleyman Tapsiz, într-o declaraţie citată de media locale. Racheta provenea din Siria, se precizează în textul declaraţiei.

Lunea trecută, trei rachete au căzut în curtea unei şcoli din Kilis, omorând o femeie de serviciu şi rănind o elevă. Autorităţile turce au afirmat că rachetele au fost trase dinspre o zonă controlată de către gruparea Statul Islamic (SI). În conformitate cu regulile sale de angajare, armata turcă a ripostat cu tiruri de artilerie asupra zonei de unde proveneau rachetele.

Statul Islamic ocupă în extremul nordic al teritoriului sirian, de-a lungul frontierei cu Turcia, o fâşie de circa 100 de km situată la est de Kilis.
Ankara, acuzată mult timp de atitudine îngăduitoare faţă de rebelii radicali în războiul împotriva Damascului, s-a alăturat în vara lui 2015 coaliţiei internaţionale antijihadiste.