Daniel Holtzclaw, fost poliţist în Oklahoma City, a fost găsit vinovat de 18 capete de acuzare din totalul de 36, îndeosebi pentru viol şi sodomie, potrivit documentelor consultate pe site-ul de informaţii judiciare din Oklahoma.

„Aşa este. Nu e o surpriză”, a comentat avocatul său, Scott Adams, pentru media la ieşirea sa de la tribunal.

Holtzclaw era urmărit în justiţie de către procurorii din Oklahoma şi de către mai multe victime afroamericane, printre care Jannie Ligons şi Demetria Campbell.

Dna Campbell a depus plângere în septembrie 2015 şi a explicat că a fost prinsă şi târâtă într-o clădire de către Holtzclaw pe 5 noiembrie 2013, în timp ce se ducea la un restaurant pentru a cumpăra alimente pentru fiica sa aflată în spital. Ea a povestit că Holtzclaw a lovit-o cu capul de un perete de cărămidă, a pălmuit-o, i-a pus cătuşe şi a abuzat-o sexual.

În plângerea în nume colectiv depusă de dna Ligons se afirmă că fostul poliţist „a făcut uz excesiv şi ilegal de forţa” pe care i-o conferea statutul său de agent de poliţie şi că în mod sistematic a vizat „femei afroamericane de vârstă medie pe care le considera vulnerabile” pentru a le viola, provocându-le „suferinţe mentale şi emoţionale extreme”.