Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi sunt de părere că miliardarul Donald Trump, actualul favorit republican, ar fi un preşedinte slab sau foarte slab, în timp ce 44% cred acelaşi lucru despre democrata Hillary Clinton.

În schimb, 35% consideră că fostul secretar de stat ar fi un preşedinte bun sau foarte bun, în cazul lui Trump procentul fiind de 31%. După cum arată sondajul, fiecare din cei doi favoriţi obţine un număr mai mare de opinii favorabile din partea membrilor propriului partid. Astfel, 56% dintre republicani spun că magnatul ar fi un preşedinte bun sau foarte bun, aceeaşi opinie având-o despre Hillary Clinton 64% dintre democraţi.

Pe de altă parte, opiniile despre ceilalţi candidaţi sunt mai împărţite, democratul Bernie Sanders şi republicanii Ted Cruz şi Marco Rubio atrăgând aproximativ acelaşi procent de votanţi care îi consideră potenţiali preşedinţi buni sau foarte buni, respectiv slabi sau foarte slabi.

Primele alegeri în cadrul procesului care îl va desemna pe candidatul prezidenţial al fiecăruia din cele două partide vor avea loc în statul Iowa, la 1 februarie.

Candidaţii care vor ieşi învingători în urma alegerilor primare din fiecare stat al federaţiei se vor confrunta pentru mandatul de la Casa Albă în ziua de 8 noiembrie.