Manuel Valls a afirmat la Davos, înainte de o intervenţie a omologului britanic David Cameron, că doreşte să evite un Brexit, dar nu cu orice preţ. O ieşire a Marii Britanii din UE „ar fi incontestabil un lucru rău, un lucru foarte rău”, a spus Valls în faţa jurnaliştilor, adăugând: „Trebuie să avem un acord, dar nu cu orice preţ”.

El a vorbit despre riscul unor „sincope în proiectul european” pe „termen foarte scurt” în lunile care urmează, referindu-se la criza refugiaţilor, terorism, creşterea populismului şi Brexit.

Manuel Valls este la Davos una dintre vedetele zilei, împreună cu David Cameron, care ar urma să susţină un discurs la începutul după-amiezii, precum şi cu grecul Alexis Tsipras.

Prim-ministrul francez urmează să participe în ultima parte a dimineţii la o dezbatere foarte aşteptată privind 'viitorul Europei', alături de cei doi protagonişti majori ai crizei greceşti din 2015, Alexis Tsipras şi ministrul german de finanţe Wolfgang Schaüble.

Atena tocmai a acceptat participarea FMI la noul plan de ajutor al Greciei, renunţând astfel să ţină piept adepţilor austerităţii, în frunte cu Germania.

Ţara a acceptat în iulie un al treilea plan de ajutor internaţional în cinci ani, în valoare totală de 86 miliarde de euro, şi s-a angajat în schimb să efectueze numeroase reforme economice şi sociale, dintre care unele sunt foarte dificile, precum cea a pensiilor, care a declanşat o grevă în Grecia.

Alexis Tsipras s-a întâlnit miercuri cu comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici pentru a dezbate proiectul de reformă a pensiilor prezentat de Atena, notează AFP.