Potrivit unor oficiali, cel puţin două tancuri de stocare ale companiei Harouge Oil Operations au fost incendiate în apropiere de Ras Lanuf, unde militanţii au întreprins atacuri la începutul acestei luni.

Într-o înregistrare video difuzată pe canalul oficial al SI de pe platforma Telegram, combatantul jihadist Abu Abdelrahman al-Liby a declarat: „Astăzi, Sidra şi Ras Lanuf, mâine Brega şi apoi Tobruk, Es Serir, Jallo şi al-Kufra''.

Un reprezentant din domeniul energiei, Mohamed al-Manfi, a afirmat că a fost atacată o conductă ce face legătura între câmpul petrolifer Amal şi terminalul din Sidra. Între militanţi şi membri ai Petroleum Facilities Guards au izbucnit confruntări, care, în cele din urmă, au încetat şi militanţii s-au retras.

Reuters precizează că nu a putut fi contactat imediat, pentru comentarii, un purtător de cuvânt al companiei de stat National Oil Corporation, cu sediul la Tripoli.

Libia a devenit profund divizată, după înlăturarea lui Muammar Gaddafi de la putere în 2011, între facţiuni politice şi armate ce-şi dispută puterea şi bogăţia petrolieră a ţării.

Militanţi ai Statului Islamic au câştigat teren pe fondul unui vid de securitate, stabilindu-şi un fief în oraşul Sirt, care se află la circa 200 km vest de Ras Lanuf şi Sidra.