De atunci, ea şi-a pierdut influenţa, dar rămâne extrem de populară în adunările conservatorilor, unde apare cu regularitate pentru a critica establishment-ul, elitele politice şi economice şi în special pe „baronii" Partidului Republican. Ea nu mai exercită din iulie 2009 niciun un mandat pentru care să fi fost votată de electorat.

„Este un maestru în negocierea de acorduri", a spus ea, lăudând cariera în afaceri a lui Donald Trump. "Nu datorează nimic nimănui, cu excepţia noastră, a poporului", a adăugat ea.

Sarah Palin, în tonul său obişnuit care amestecă critici acide, butade şi fraze şoc, şi-a exprimat susţinerea totală pentru Donald Trump, singurul candidat capabil, în opinia sa, să învingă aparatul politic.

„Avem nevoie de cineva nou, care să aibă puterea şi capacitatea de a arunca în aer establishment-ul", a declarat ea. Ceilalţi candidaţi, susţinuţi de elite, „poartă corectitudinea politică asemenea unei centuri explozive", a mai spus Sarah Palin.

„Sunteţi pregătiţi să aveţi un comandant-şef care îi va lăsa pe luptătorii noştri să îşi facă treaba şi să dea o lecţie Statului Islamic?", a întrebat de asemenea Sarah Palin.

„De la început, mi-am spus că, dacă voi candida, va trebui să îi obţin sprijinul. Este o femeie care simte lucrurile şi le înţelege mai bine ca oricine", a spus Donald Trump după discursul lui Sarah Palin.

Nu se ştie dacă anunţul de marţi va schimba cursul alegerilor, însă este notabil că Sarah Palin l-a preferat pe Donald Trump în faţa senatorului Ted Cruz, pe care l-a ajutat să fie ales în Senat în 2012.

Republicanii fac campanie intens în micul stat Iowa unde electorii vor vota la 1 februarie sub forma unor reuniuni numite 'caucus', prima etapă a alegerilor primare din ţară. Pentru moment, conform sondajelor, Donald Trump şi Ted Cruz sunt la egalitate.

Pe de altă parte, republicanul Jeb Bush a declarat marţi că Donald Trump „nu este un candidat serios" pentru Casa Albă şi, denunţând vulgaritatea sa, a prezis că el ar fi „nimicit" la alegerile prezidenţiale.

„Există o lipsă de seriozitate, cel puţin din partea candidatului aflat în frunte" în rândul republicanilor, a declarat, al New York, Jeb Bush, rămas în urmă în sondaje de mai multe luni.

„Nu ştiu care sunt politicile sale, dar atunci când nu ştie ce este triada nucleară, acest lucru trebuie să se oprească", a afirmat el, făcând referire la faptul că Donald Trump a evitat o întrebare privind cele trei componente ale arsenalului nuclear american în cadrul unei dezbateri republicane de luna trecută.