Un terminal al aeroportului Schiphol din Amsterdam a fost evacuat vineri, după ce mai mulţi pasageri au alertat poliţia în cazul unui bărbat care a ameninţat, în repetate rânduri, că are o bombă.

Bărbatul a fost arestat de poliţişti şi interogat. Ulterior, după ce au efectuat verificări, poliţiştii nu au descoperit niciun dispozitiv explozibil asupra suspectului.

„Bărbatul se afla în terminalul de plecări cu numărul trei când pasagerii l-au auzit strigând de mai multe ori că are o bombă. Au fost suficient de îngrijoraţi încât au contactat poliţia pentru a-l percheziţiona", a precizat Eric Vermeulen, purtător de cuvânt al poliţiei militare olandeze.

„Am stabilit că este vorba de o alarmă falsă şi că bărbatul este singurul suspect. Acum vrem să aflăm care a fost motivul pentru care a lansat această alarmă falsă. Întregul incident a durat între 20 şi 30 de minute", a adăugat Vermeulen.

Lansarea de ameninţări false cu bombă este o infracţiune în Olanda, astfel că bărbatul va avea de înfruntat acuzaţii, după ce cazul său va ajunge la un procuror, a specificat Vermeulen.