„Este în interesul Poloniei şi Marii Britanii ca Marea Britanie să rămână membră a Uniunii Europene", a declarat Donald Tusk în cursul unei întrevederi, la Bruxelles, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, citat de Mediafax.

„Trebuie să ajungem la un compromis rezonabil care să nu afecteze libertăţile fundamentale. Nu va exista loc pentru discriminare" între cetăţenii statelor UE, a adăugat preşedintele Consiliului European.

În decembrie 2015, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, aprecia că Uniunea Europeană se va confrunta cu o criză foarte gravă în cazul ieşirii Marii Britanii, respingând însă propunerea britanică privind limitarea indemnizaţiilor sociale destinate angajaţilor străini. „Nu trebuie să ne prefacem: o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană va genera o criză foarte gravă pentru UE. Nu am niciun dubiu în legătură cu acest lucru", a subliniat liderul de la Varşovia, pledând pentru eficientizarea funcţionării Uniunii Europene.

„Nu sunt de acord cu încălcarea libertăţilor fundamentale pe care le avem în cadrul Uniunii Europene, spre exemplu principiul nondiscriminării. Mă opun în totalitate schimbării acestui principiu", a spus Duda.