Jumătate dintre judeţele României se află sub influenţa codului portocaliu de viscol şi ninsori. Mai mulţi şoferi s-au pomenit cu maşinile avariate de copacii care s-au rupt sub greutatea zăpezii.

Vântul puternic şi zăpada viscolită reprezintă un calvar pentru oamenii străzii. Din acest motiv, mai multe ambulanţe le-au oferit ceai cald şi i-au dus în centre de cazare temporară, unde au rămas pe timp de noapte.

Din cauza condiţiilor meteo, toate instituţiile de învăţământ din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar şi din alte câteva judeţe ale României vor rămâne închise luni. În schimb, cei care se bucură de ninsori sunt turiştii aflaţi în această perioadă în staţiunile montane, printre care şi Poiana Braşov. Cei de acolo au asistat la un concert în aer liber, dedicat deschiderii sezonului de schi.

Publicul a avut parte şi de un spectacol de lumini, când zeci de schiori au coborât pe pârtii ţinând torţe în mâini.

Meteorologii au anunţat că aria zonelor afectate de codul portocaliu a fost restrânsă. Totuşi, mai multe judeţe din România rămân sub cod galben de ninsori şi vânt. În următoarele zile, temperaturile vor continua să scadă, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării. În acelaşi timp, în sudul Bulgariei este cod roşu de ninsori, viscol şi gheaţă, iar vântul poate depăşi 65 de kilometri pe oră.