„Forţele franceze îşi aduc sprijinul pentru forţele burkineze", a adăugat preşedinţia franceză, subliniind de asemenea că "preşedintele Franţei l-a asigurat pe preşedintele Kabore (Roch Marc Christian) de susţinerea sa totală".

Cu puţin înainte de orele 02:00 (locale şi GMT), a început un asalt la hotelul Splendid, local de lux din centrul capitalei burkineze, unde s-au baricadat mai mulţi atacatori, potrivit ambasadorului Franţei în această ţară, Gilles Thibault.

„Asaltul forţelor burkineze, susţinute de forţele speciale franceze, este în curs", a precizat ministrul comunicaţiilor din Burkina Faso, Remis Dandjinou.

Forţe speciale franceze staţionează la periferia Ouagadougou, în cadrul programului de luptă antijihadistă din Sahel. Washingtonul dispune de asemenea de 75 de militari în această ţară şi a anunţat că oferă sprijin forţelor franceze în această operaţiune.

Atacul jihadist a fost revendicat de Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), la mai puţin de două luni după un atac similar în Mali, menţionează sursa citată.