Micuţul pianist din municipiul Petroşani s-a aflat în Franţa, unde a participat la un prestigios concurs internaţional de pian. În ţara lui Voltaire, micul artist din Petroşani s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, scrie businessmagazin.ro.

„Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim profesoarei Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoară de acolo din ceruri”, a declarat bunica lui Fabiani în faţa ziariştilor.

Fabiani a cântat cu gândul la mama sa. A cântat demonstrând cu toată fiinţa sa că muzica transcrie adevăratul înţeles al cuvântului „absolut”.

Mai cu seamă că povestea lui îşi are izvorul într-o tragedie care însă, nu îl îngenunchează, ci, dimpotrivă. Mama lui s-a stins în urma unui tragic accident anul trecut la Petroşani, chiar în Joia Patimilor.

Fabiani este puştiul care poate da oricui o lecţie de viaţă. Este artist şi cântă nu doar cu mâinile lui neobosite, ci şi cu inima. Este copilul-artist în faţa căruia Romania trebuie să se ridice în picioare!

Potrivit ziarulexclusiv.ro, aceasta nu este prima participare a talentatului elev al Şcolii europene „I.G. Duca” pe marile scene ale artei muzicale din Europa, Fabiani Pricsina fiind premiat la numeroase concursuri similare, în România (unde a participat, în ultimii ani, la etapele finale ale Olimpiadei de Muzică şi la multe alte concursuri şcolare) sau în Italia (unde a participat, în 2014 şi 2015, la concursul internaţional „Piano Talents” de la Milano).