Germania întoarce la frontiera sa cu Austria un număr crescând de migranţi, sute de persoane în fiecare zi, anunţa poliţia austriacă în această săptămână.

Sute de mii de migranţi au trecut prin Austria şi au intrat în Germania începând din septembrie 2015, când cele două ţări şi-au deschis graniţele pentru valul de persoane care au fugit de război şi sărăcie din Orientul Mijlociu, Afganistan şi din alte zone.

Doar circa 90.000 au cerut azil în Austria anul trecut, dar temerile legate de migranţi au contribuit totuşi la creşterea sprijinului faţă de extrema dreaptă.

Miniştri din partea Partidul Social-Democrat (SPOe) şi ai partenerului lor de coaliţie, Partidul Popular (OeVP), sunt de părere că trebuie să se facă mult mai mult pentru a reduce numărul de persoane care sosesc, cu toate că ei nu au căzut de acord asupra modului cum s-ar putea realiza aceasta.

„Care este situaţia actuală la graniţa germano-austriacă? Cei care vor doar azil în Germania sunt lăsaţi să treacă, iar cei care vor să călătorească mai departe sunt trimişi înapoi'', a declarat dna Mikl-Leitner. „Îi vom opri direct la graniţa noastră sudică începând de la sfârşitul săptămânii viitoare'', a mai spus ministrul austriac, referindu-se la graniţa Austriei cu Slovenia.