„La ora actuală, un mare număr de cereri pentru permis de port-pistoale de alarmă ajung la poliţie la Koln”, a anunţat poliţia.

Media germane vorbesc despre o cerere în creştere, atât pentru pistoale de alarmă, cât şi pentru spray-uri de autoapărare în Koln şi în jurul acestui oraş, cât şi în alte regiuni din ţară, cum este Bavaria, punct de intrare pentru cei mai mulţi imigranţi în Germania dinspre Austria.

„De la începutul anului, am vândut în magazinul nostru de două ori mai multe spray-uri de apărare decât în perioadă normală şi vânzările de pistoale de alarmă cu gaz au crescut cu o circa o treime”, a declarat un vânzător de arme din localitatea Neuss, la nord de Koln (vest), pe site-ul cotidianului local Rheinische Post. „Vin mai ales bărbaţii, care vor să cumpere spray-uri pentru iubitele sau fiicele lor”, a mărturisit el.

Numărul de plângeri legate de violenţele care au avut loc la Koln în noaptea de Anul Nou a urcat între timp la 652, dintre care jumătate pentru agresiuni sexuale la adresa femeilor, a anunţat în acelaşi timp poliţia locală. Ultima evidenţă oficială făcea referire la 561 de plângeri.

La rândul său, Parchetul local a promis o recompensă de 10.000 de euro în schimbul oricăror informaţii care ar permite arestarea de autori ale agresiunilor — semn care atestă slabele progrese în mersul anchetei.

Până acum, poliţia a precizat că cea mai mare parte dintre cei suspectaţi de agresiuni erau refugiaţi şi imigranţi ilegali, alimentând astfel criticile deja numeroase care există în Germania cu privire la politica generoasă a cancelarului federal Angela Merkel la adresa solicitanţilor de azil.