„Ancheta noastră care a vizat cartierul Sultanahmet continuă. Numărul persoanelor arestate a crescut la şapte”, a spus Ala într-un discurs susţinut în faţa ambasadorilor turci reuniţi la Ankara.

Atentatul a vizat marţi dimineaţă un grup de turişti germani aflaţi la câteva sute de metri de Hagia Sofia şi de Moscheea Albastră, două dintre cele mai vizitate monumente din cel mai mare oraş al Turciei.

Potrivit autorităţilor turce, atentatul a fost comis de un sirian de 28 de ani, care potrivit media s-ar numi Nabil Fadli.

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a precizat miercuri seară că a intrat câteva zile mai devreme pe teritoriul turc din Siria ca simplu migrant. „Acest individ nu era sub supraveghere şi deci nu era căutat”, a spus Davutoglu în faţa presei.

Un număr de 17 persoane au fost rănite în atac, din care şase erau încă spitalizate miercuri, a spus Davutoglu.

După atentatul, atribuit jihadiştilor, în care au murit 103 persoane în faţa gării din Ankara în luna octombrie, poliţia turcă a înmulţit raziile în mediile jihadiste şi a întărit controalele la frontieră pentru a încerca să limiteze fluxul de recruţi străini care se alătură grupării SI în Siria.

Mult timp acuzată de toleranţă excesivă faţă de rebelii radicali în luptă cu regimul de la Damasc, Turcia s-a alăturat anul trecut coaliţiei internaţionale antijihadiste, notează AFP.