„Germania este o ţintă declarată şi reală pentru violenţe ale jihadiştilor", ameninţare care se poate transforma în acte concrete de violenţă împotriva instituţiilor de stat şi civile, se arată în raportul citat de Bild.

Germania s-ar putea confrunta cu o serie de atacuri teroriste similare cu cele comise în noiembrie la Paris, comise pe parcursul mai multor zile şi susţinute prin folosirea de arme, bombe incendiare şi alţi explozibili.

Dezvăluirile nu au putut fi verificate independent de DPA.

Deşi Bild nu precizează data la care a circulat raportul, menţionează că acesta este de dinaintea atacului terorist de marţi de la Istanbul în care au murit 10 cetăţeni germani şi care a fost atribuit grupării jihadiste Stat Islamic.

Ministrul german de justiţie Heiko Maas a afirmat miercuri că ameninţarea unor atacuri teroriste pe teritoriul Germaniei nu a sporit după atacul de la Istanbul, adăugând că nu există în prezent nicio dovadă concretă privind posibile ţinte.

Din cele 850 de persoane care ar fi părăsit Germania pentru a jura credinţă organizaţiei jihadiste Statul Islamic sau pentru a lupta alături de grupări extremiste, aproximativ o treime s-au întors, potrivit oficialilor serviciilor germane de securitate.