„Trei locuinţe conspirative utilizate de autorii atentatelor de la 13 noiembrie 2015 au fost găsite de anchetatori”, a anunţat Parchetul într-un comunicat. Este vorba despre un apartament în cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, un alt apartament de la Charleroi (sudul Belgiei) şi de o casă la Auvelais, în regiunea Namur, localitate situată la circa 55 km de Bruxelles.

Potrivit procurorilor federali, atentatorii de la Paris ar fi închiriat apartamentele de la Bruxelles şi Charleroi în septembrie, iar casa de la Auvelais la începutul lui octombrie.

Toate cele trei locuinţe au fost închiriate pe un an şi plătite cu bani cash, iar chiriaşii au furnizat identităţi false.

Anchetatorii au descoperit în apartamentul din Schaerbeek o amprentă ADN a unuia dintre atacatori, Bilal Hadfi, care s-a aruncat în aer la Paris la 13 noiembrie, şi o amprentă digitală a lui Salah Abdeslam, care este încă dat în urmărire pentru implicarea sa în atentate, au precizat procurorii.

În apartamentul din Charleroi procurorii au găsit saltele şi amprente ale lui Bilal Hadfi şi Abdelhamid Abaaoud, un belgian care a luptat în Siria şi despre care se crede că a fost „creierul” atentatelor de la Paris. El a fost ucis după un asediu al forţelor speciale la Saint Denis, în apropiere de Paris, la 18 noiembrie.

În privinţa casei din Auvelais existau suspiciuni de mai mult timp că ar fi fost folosită ca ascunzătoare şi aici au fost descoperite mai multe saltele, precizează parchetul.

Anchetatorii au mai stabilit că un autovehicul Seat Leon folosit în atentatele de la Paris a staţionat lângă locuinţele din Charleroi şi Auvelais. „În plus, un autovehicul marca BMW închiriat de unul dintre bărbaţii inculpaţi şi încarceraţi în Belgia, Mohamed Bakkali, a fost văzut în apropierea tuturor celor trei locuinţe”, a mai precizat parchetul.