Aplicaţia, concepută de Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi, împreună cu Institutul Goethe, Oficiul Federal al Forţei de Muncă şi Radioteleviziunea Bavareză, cuprinde un curs de limba germană, informaţii care răspund întrebărilor cele mai frecvente puse de migranţii ajunşi pe teritoriul german şi drepturile şi obligaţiile străinilor.

Migranţii sunt atenţionaţi în mod special că atitudinea lor faţă de femei va fi atent monitorizată, iar dacă ei nu respectă femeile ori le ameninţă, atunci ar putea comite un delict care le diminuează şansele de a obţine dreptul de azil.

„În Germania bărbaţii şi femeile aleg de bună voie cu cine doresc să formeze o pereche, cu cine se căsătoresc şi cu cine întreţin relaţii sexuale!”, se menţionează în aplicaţia ce subliniază că în Germania oricine are dreptul la o viaţă sexuală liberă, dar în acelaşi timp trebuie să respecte legea şi dorinţele partenerei sau partenerului.

De asemenea, li se explică migranţilor că în Germania femeile ies seara în baruri şi restaurante, uneori ele beau alcool, pot să discute şi să râdă cu un bărbat fără ca acest lucru să însemne neapărat că ele sunt şi interesate să aibă o relaţie intimă cu acel bărbat.

„Vestimentaţia unei femei nu reflectă disponibilitatea ei sexuală”, sunt atenţionaţi bărbaţii migranţi, proveniţi de obicei din ţări musulmane. În continuare, li se pune în vedere faptul că fustele scurte, tocurile înalte sau machiajul sunt doar chestiuni de modă pe care nu trebuie să le interpreteze drept o „invitaţie” din partea femeilor.

„O femeie poate să spună în orice moment „nu” atunci când nu vrea ceva. Chiar şi când flirtează în mod evident, acest lucru nu înseamnă că bărbatul are dreptul la ceva mai mult”, se subliniază de asemenea în aplicaţie.

Un alt capitol descrie valorile, obiceiurile şi drepturile în societatea germană. Sunt descrise cu un limbaj simplu numeroase detalii, începând de la programul spaţiilor comerciale şi până la funcţionarea sistemului sanitar şi obligaţia părinţilor de a-şi trimite copiii la şcoală.

„Medicii sunt obligaţi prin lege să păstreze confidenţialitatea a tot ceea ce le spuneţi. Acest lucru înseamnă că ei nu pot transmite altor funcţionari nicio informaţie care vă priveşte”, se arată într-un alt pasaj, fiind atenţionate în acest context şi femeile că nici ginecologul fiicelor acestora nu le va furniza date dacă cele din urmă nu-şi dau consimţământul.

Aplicaţia gratuită este disponibilă în limbile arabă, engleză, farsi, franceză şi germană.