Potrivit presei bulgare, nu se cunoaşte deocamdată din ce ţări provin imigranţii.

Pe de altă parte, serviciul de presă al Ministerului de Interne a informat că 108 persoane au fost arestate în cadrul unei operaţiuni de amploare desfăşurate în mai multe localităţi de pe teritoriul Bulgariei. Cei arestaţi erau daţi în urmărire pentru diverse infracţiuni, printre care şi implicare în reţele de imigraţie ilegală.

În total, poliţiştii au controlat peste 4.500 de persoane şi aproape 2.500 de autovehicule. Controale punctuale au fost efectuate în centrul Sofiei şi în alte zone cunoscute pentru concentraţia mare de persoane originare din ţările arabe şi din Orientul Mijlociu.

Tot în legătură cu fenomenul imigraţiei ilegale, autorităţile bulgare au anunţat că patru sirieni şi doi irakieni au fost condamnaţi la câte trei luni de închisoare şi amendă de 100 de leva pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Cei şase au fost găsiţi într-un compartiment secret al unui autovehicul, în timpul unui control la punctul de frontieră Sviştov, pe malul nordic al Dunării. Imigranţii au declarat că intenţionau să ajungă şi să se stabilească în Germania.