Doi studenţi israelieni, un indian, un bărbat de origine africană şi un adolescent cu cetăţenie germană s-au aflat printre peroanele care au fost vizate de atacuri la Koln, Dresda şi Duisburg, a anunţat poliţia. Aceste atacuri ar putea constitui un răspuns după sutele de agresiuni comise împotriva femeilor în ajunul Anului Nou în câteva oraşe germane şi atribuite unor cetăţeni străini.

La Koln au fost depuse 653 de plângeri la poliţie, determinându-i pe poliţişti să ceară măsuri de securitate sporită, expulzarea solicitanţilor de azil care au comis infracţiuni şi reducerea fluxului migratoriu.

Doi israelieni, în vârstă de 25 şi 26 de ani, au fost atacaţi verbal şi fizic de şase bărbaţi îmbrăcaţi în negru la o adunare antiimigraţie luni, la Dresda, a afirmat poliţia. La o demonstraţie similară la Duisburg, doi suspecţi au atacat şi au rănit un tânăr de 18 ani, cetăţean german, cu pielea de culoare închisă. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi ulterior, a anunţat poliţia. Între timp, un indian a fost atacat la Koln de un grup de bărbaţi, suferind răni în zona feţei, a declarat procurorul Ulf Willuhn.