„Sunt 15 dispăruţi”, a declarat generalul de infanterie marină Adolfo Martinez. El a adăugat că traficanţii care se aflau la bord au dispărut de asemenea şi că de la începutul lui 2016 în total 57 de imigranţi africani, în drum spre Statele Unite, au fost înregistraţi în Columbia.

Marina a fost alertată de căpitănia portului Puerto de Turbo despre naufragiul unei ambarcaţiuni cu 24 de persoane la bord, după ce nouă dintre acestea au fost salvate patru din Nepal, una din Pakistan, două din Sierra Leone, una din Noua Guinee şi una din Somalia de către un vas care se afla în zonă.

Persoanelor salvate li s-au acordat îngrijiri medicale, în special din cauza deshidratării. Potrivit unui supravieţuitor, imigranţii au plecat din Johannesburg (Africa de Sud) cu avionul spre Brazilia, de unde au trecut în Peru, apoi în Ecuador, după care au ajuns în Columbia vecină, a făcut cunoscut o sursă din cadrul serviciilor de imigraţie.

„O navă aflată în regiune i-a descoperit în jurul unei ambarcaţiuni răsturnate, într-o zonă în care marea este foarte agitată, cu valuri puternice”, a declarat sursa, adăugând că „nu a fost găsit niciun cadavru”.

Între 1 ianuarie 2015 şi 10 ianuarie 2016, 829 de imigranţi clandestini, dintre care 559 de cubanezi, au fost prinşi în Columbia, a mai afirmat generalul Martinez, precizând că numai în ziua de sâmbătă au fost reţinuţi 40 de africani.