Manifestanţii, care au venit şi din Olanda, au protestat împotriva terorismului, islamizării şi abuzului de drept de azil. Unii dintre ei au arborat o pancartă pe care scria „Mohammed not welcome" (Mohammed nu este binevenit), cu o caricatură a Profetului, fondator al islamului, cu o bombă în loc de turban.

Reprezentanţii manifestanţilor au ţinut discursuri referitor la violenţele care au avut loc în oraşul german Koln şi care au fost atribuite solicitanţilor de azil şi imigranţilor ilegali.

Printre manifestanţi s-a aflat şi un reprezentant al Vlaams Belang, principalul partid de extremă dreapta flamand, precum şi germanul Lutz Bachmann, fondatorul mişcării Pegida — „Patrioţii europeni împotriva islamizării Occidentului".

În acelaşi timp cu manifestarea grupurilor de extremă dreapta la Anvers a avut loc şi o contramanifestaţie, o sută de persoane exprimându-şi solidaritatea cu solicitanţii de azil.

În Germania, o manifestaţie organizată de mişcarea Pegida a reunit sâmbătă pe străzile din Koln aproximativ 1.700 de persoane. Încăierările din timpul protestelor au determinat poliţia să folosească tunurile cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi.